Η εκδήλωσηΠΟΥ: Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης
Λεωφόρος Στρατού 3, HELEXPO, Θεσσαλονίκη

ΠΟΤΕ: Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
Ωράριο λειτουργίας: 12.00 - 20.00

ΠΩΣ: εισιτήριο: 12€ | φοιτητικό: 10€ | εισιτήριο 2 ημερών: 20€
Για προαγορά εισιτηρίου μέσω της more.com by Viva.gr πατήστε εδώ.

Φέτος, ο Χάρτης των Γεύσεων γιορτάζει τα 20 χρόνια του!

Η σημαντικότερη οινική εκδήλωση στη Βόρεια Ελλάδα οργανώθηκε για πρώτη φορά το 2003 στον Μύλο, μεγάλωσε και έγινε οινικός θεσμός στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και πλέον έχει ‘εκτοξευτεί’ στο υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας συνεδριακό κέντρο της Helexpo.   

Σε αυτά τα 20 χρόνια, η έκθεση έχει μεγαλώσει και εξελιχθεί, έχει βελτιωθεί και αναβαθμιστεί παράλληλα με το ελληνικό κρασί, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία του. Έχει συνοδέψει και αναδείξει την εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των οινοποιείων της χώρας και, σαφώς, την εκτίναξη της ποιότητας των ελληνικών κρασιών.

Φτάνοντας, λοιπόν, στο 2023, σας προσκαλούμε όλους στον 20ο Χάρτη των Γεύσεων.
Κατεβάστε στην κάτοψη σε pdf

FAQ

Τι είναι ο Χάρτης των Γεύσεων;

Ο Χάρτης των Γεύσεων είναι η σημαντικότερη οινική εκδήλωση στη Βόρεια Ελλάδα. Από την πρώτη του διοργάνωση, το 2003, μέχρι σήμερα, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική και στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του ελληνικού κρασιού και κατ’ επέκταση στη δημιουργία οινικής παιδείας. Πλέον, έχει εξελιχθεί σε ιδανική πλατφόρμα συνάντησης του οινικού κόσμου ολόκληρης της Ελλάδας. Οινοποιοί, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς προβάλλουν τα προϊόντα και τη δραστηριότητά τους στους χιλιάδες επισκέπτες: καταναλωτές, πλήθος σημαντικών οινικών προσωπικοτήτων και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ποιος οργανώνει τον Χάρτη των Γεύσεων;

Ο Χάρτης των Γεύσεων διοργανώνεται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Wine Plus
Η Wine Plus διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην εκπόνηση προγραμμάτων προβολής και προώθησης οίνου και γαστρονομίας. 
Εκτός από τον Χάρτη των Γεύσεων διοργανώνει τη Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, τη μεγαλύτερη γευστική δοκιμή ροζέ κρασιών στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς επίσης σημαντικές παρουσιάσεις οινοπαραγωγών και αμπελουργικών περιοχών.
Εκδίδει από το 2003 το free press Wine Plus magazine. Προσφέροντας αποκλειστική, έγκυρη και ενδιαφέρουσα ύλη και επιμένοντας στη σύγχρονη και υψηλή αισθητική το Wine Plus magazine είναι ένα περιοδικό «hand-made» που αρχειοθετείται!
Καταγράφει τον σύγχρονο κόσμο του κρασιού και της γαστρονομίας στο ελκυστικό www.wineplus.gr. Εκδίδει το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό Wine Plus newsletter.
Λειτουργεί από το 1996 το Wine Club THESSALONIKI'96, μια από τις μακροβιότερες λέσχες κρασιού στην Ελλάδα.
Πραγματοποιεί σεμινάρια κρασιού, εξειδικευμένες γευστικές δοκιμές, γαστρονομικά δείπνα, οινογαστρονομικές περιηγήσεις, μαθήματα μαγειρικής.

Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας;

12:00 – 20:00

Ποιους θα συναντήσετε στον Χάρτη των Γεύσεων;

Περισσότερους από 160 οινοποιούς από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, δίπλα σε αποσταγματοποιούς και εισαγωγείς οίνων. (δείτε τη λίστα)

Τι θα δοκιμάσετε στον Χάρτη των Γεύσεων?

Οινοποιοί από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων, θα περιμένουν τους χιλιάδες επισκέπτες, φίλους του κρασιού και επαγγελματίες του χώρου από ολόκληρη την επικράτεια, αλλά πλέον και από το εξωτερικό, για να τους παρουσιάσουν τις γνωστές αγαπημένες επιλογές από τις φημισμένες περιοχές της Ελλάδας και της υφηλίου.
Συγχρόνως, τα φρέσκα κρασιά της εσοδείας 2023, οι νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο του γοητευτικού, όσο και πολύπλοκου, οινικού τομέα.

Τι άλλο μας προτείνει ο Χάρτης των Γεύσεων;

Διψάτε για μάθηση; Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus μας προτείνει δωρεάν, 30λεπτα σεμινάρια εισαγωγής στη γευστική δοκιμή με τίτλο «Τα βήματα της γευστικής δοκιμής».
Το τυπωμένο σε μεγάλη διάσταση infographic της Wine Plus «Το ελληνικό κρασί σε αριθμούς» σε συνδυασμό με τα mini σεμινάρια, μας δίνουν την ευκαιρία να μάθουμε τα βασικά βήματα της γευστικής δοκιμής και να γνωρίσουμε τις αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας πριν ξεκινήσουμε τις εξερευνήσεις μας.
Η διοργάνωση των σεμιναρίων και στα αγγλικά δίνει την ευκαιρία και στους ξένους επισκέπτες να έχουν μία αληθινά «Discover Greek Wines» εμπειρία.

Τι θα παρακολουθήσετε στις παράλληλες εκδηλώσεις;

Κάθε χρόνο ο Χάρτης των Γεύσεων συνοδεύεται από ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.
Γευστικές δοκιμές αφρωδών, ολοκαίνουργιων ετικετών, απολαυστικές μαγειρικές επιδείξεις από κορυφαίους chef και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης.
Συμβουλευτείτε το πρόγραμμα. Με την είσοδο στην έκθεση μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος

Τι είναι το Wine Plus wine notebook?

Για την αναβάθμιση της οινικής εμπειρίας, η Wine Plus μας προσφέρει με την αγορά εισιτηρίου και το WP wine notebook, ένα καλόγουστο έντυπο σημειωματάριο γευστικής δοκιμής για να μας διευκολύνει/ενθαρρύνει να κρατάμε σημειώσεις για τα κρασιά που δοκιμάζουμε.

Τι είναι η Rosé Grand Tasting @Thessaloniki

Η Wine Plus, ανταποκρινόμενη στην αναγνωρισμένη διάθεση των καταναλωτών αλλά και των επαγγελματιών να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις στον κόσμο των ροζέ κρασιών, διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, ως παράλληλο event του Χάρτη των Γεύσεων, μια εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στα ροζέ κρασιά. Η 5η Rosé Grand Tasting @Thessaloniki ║ Η Άνοιξη των ροζέ κρασιών θα πραγματοποιηθεί τo 2024 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.

Τι ισχύει με τη φωτογράφηση της εκδήλωσης;

Ο Χάρτης των Γεύσεων και οι παράλληλες εκδηλώσεις του θα φωτογραφηθούν και θα βιντεοσκοπηθούν από επαγγελματία φωτογράφο.
Λόγω του δημόσιου χαρακτήρα της εκδήλωσης, φωτογραφίες και λήψεις βίντεο θα χρησιμοποιηθούν για την προβολή της σε ΜΜΕ, έντυπα και κοινωνικά δίκτυα.
Με την είσοδό τους στην έκθεση, οι επισκέπτες επιβεβαιώνουν τη συναίνεσή τους στο ενδεχόμενο εμφάνισής τους στις φωτογραφίες ή/και τις λήψεις που θα δημοσιευτούν.

Επιτρέπεται η είσοδος στα παιδιά;

Στον Χάρτη των Γεύσεων επιτρέπεται η είσοδος σε ανηλίκους, μόνο με τη συνοδεία γονέως ή ενήλικος συνοδού.
Ωστόσο, λόγω της ιδιαιτερότητας της διοργάνωσης (γευστικές δοκιμές κρασιών), δεν συνιστάται η συμμετοχή παιδιών κάτω των 12 ετών.

*Τα παιδιά δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Επιτρέπεται η είσοδος στα ζώα;

Αγαπάμε πολύ τα ζώα και πιστεύουμε ότι μία μεγάλη εκδήλωση κρασιού δεν είναι ένας χώρος στον οποίο θα αισθανθούν ευχάριστα.
Έτσι, δεν τους επιτρέπεται η είσοδος.