Εκδηλώσεις



@ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ

Δοκιμάζουμε τις νέες κυκλοφορίες


@WINE SCHOOL
For our English speaking visitors!

Discover Greek wine in this year's #MapofFlavours!
Everything you need to know about Greek wine in just 30 minutes!

Don't miss the side events:
Saturday 12/2 from 13:30 to 14:00 organised by WSPC - Wine & Spirit Professional Center with Konstantinos Lazarakis MW



@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Οι chef του Met Hotel θα ετοιμάσουν μπροστά μας και θα μας προσφέρουν:
Spoons μαρμελάδας ντομάτας και ψητό χαλούμι στη σχάρα


@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: Genius in Gastronomy


Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σε συνεργασία με τις Σχολές Κρασιού WSPC και Genius in Gastronomy σας προτείνει δωρεάν, 30λεπτα σεμινάρια εισαγωγής στη γευστική δοκιμή με τίτλο «Τα βήματα της γευστικής δοκιμής».





ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

@ΑΙΘΟΥΣΑ MARCO POLO

Διοργάνωση: Κυρ - Γιάννη


Ομιλητής: Αντώνης Κιοσέογλου, Οινολόγος, Κτήμα Κυρ Γιάννη

Γευστική δοκιμή 6 κρασιών που προέρχονται από τη Γαλλία.
Συλλέγουμε ερεθίσματα και εμπειρίες με σκοπό να “οδηγηθούμε” από τη “Σαμπάνια” στη… Νάουσα!

1. Champagne Roederer brut 2009
2. Clos Floridene Graves Blanc 2015
3. Ostertang A360P pinot gris Grand Cru 2015
4. Chateau Sociando Mallet Cru Bourgeois Exceptionel   2014   
5. Serafin Gevrey Chambertin   2011  
6. Ramnista 2015

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Ο pastry chef του Makedonia Palace Κυριάκος Νικολαϊδης θα ετοιμάσει μπροστά μας και θα μας προσφέρει:
γαλλικά σουδάκια με μουσελίν βανίλιας


Διοργάνωση: WSPC

Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σε συνεργασία με τις Σχολές Κρασιού WSPC και Genius in Gastronomy σας προτείνει δωρεάν, 30λεπτα σεμινάρια εισαγωγής στη γευστική δοκιμή με τίτλο «Τα βήματα της γευστικής δοκιμής».


@ΑΙΘΟΥΣΑ MARCO POLO

Διοργάνωση: Nestlé

Παρουσιάζει ο Coffee Expert της Nestle Professional George Makropoulos

•    Τι είναι το terroir και πως επηρεάζει τον καρπό του καφεόδεντρου.
•    Ποιοι άλλοι παράγοντες διαμορφώνουν τη γεύση του καφέ.  Τι είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.
•    Είδη, ποικιλίες και υβρίδια του φυτού Coffea. Ποια τα χαρακτηριστικά των βασικών ποικιλιών.
•    Σύγκριση μεταξύ των χαρακτηριστικών στη γεύση που δίνουν διάφορες χώρες παραγωγής καφέ.


Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr




@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Ο Executive Chef του Nikopolis Hotel Στέφανος Σταμίδης θα ετοιμάσει μπροστά μας και θα μας προσφέρει νόστιμες λιχουδιές.




ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

@ΑΙΘΟΥΣΑ MARCO POLO

Διοργάνωση: Cavino

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Ο Executive Chef του Hyatt Regency Thessaloniki Απόστολος Ατλάνης θα ετοιμάσει μπροστά μας και θα μας προσφέρει:
Ταρτάρ από μαρινάτο λαυράκι με μαγιονέζα ροδιού


@ΑΙΘΟΥΣΑ MARCO POLO

Διοργάνωση: Astron Chemicals


Ομιλήτρια: Barbara SCOTTI, technical marketing manager, Enartis – Esseco SRL

Στόχος της παρουσίασης είναι να συστήσει τη σειρά Zenith®, των επαναστατικών προϊόντων της Enartis που θα επιτρέψουν την αποφυγή της ψύξης για την τρυγική σταθεροποίηση τόσο  των λευκών όσο και των ερυθρών οίνων. Τα προϊόντα Zenith® αξιοποιούν την υψηλή δραστικότητα του Πολυασπαρταμικού Καλίου, (που πρόσφατα εγκρίθηκε από την Ε.Ε.), για την τρυγική σταθεροποίηση, καθώς και τη συνέργειά του με τα κολλοειδή για τη χρωματική σταθεροποίηση. Η παρουσίαση αυτή συνοψίζει τα διαθέσιμα υλικά και τις εφαρμογές τους, και παραθέτει τα αποτελέσματα και τα αναμενόμενα οφέλη για τους οινοπαραγωγούς.



Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@WINE SCHOOL
For our English speaking visitors!

Discover Greek wine in this year's #MapofFlavours!
Everything you need to know about Greek wine in just 30 minutes!

Don't miss the side events:

Sunday 12/3 from 13:30 to 14:00 organised by Genius In Gastronomy with George Loukas




Οι chef του Met Hotel θα ετοιμάσουν μπροστά μας και θα μας προσφέρουν:
Spoons μαρμελάδας ντομάτας και ψητό χαλούμι στη σχάρα


@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: WSPC

Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σε συνεργασία με τις Σχολές Κρασιού WSPC και Genius in Gastronomy σας προτείνει δωρεάν, 30λεπτα σεμινάρια εισαγωγής στη γευστική δοκιμή με τίτλο «Τα βήματα της γευστικής δοκιμής».



ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

@ΑΙΘΟΥΣΑ MARCO POLO

Διοργάνωση: Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

Σας προσκαλούμε  να δοκιμάσουμε τις νέες,γνωστές αλλα και σπάνιες ετικέτες του Κώστα Λαζαρίδη.

Θα γίνει παρουσίαση της πορείας του Κτήματος και θα δοκιμαστούν:

•    Domaine Costa Lazaridi  Malagouzia 2016
•    Chateau Julia Chardonnay 2017
•    Domaine Costa Lazaridi  Merlot 2017
•    Oenotria Land Cabernet Sauvignon 2011
•    Amethystos Cava 1996

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: Genius in Gastronomy


Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σε συνεργασία με τις Σχολές Κρασιού WSPC και Genius in Gastronomy σας προτείνει δωρεάν, 30λεπτα σεμινάρια εισαγωγής στη γευστική δοκιμή με τίτλο «Τα βήματα της γευστικής δοκιμής».


@ΑΙΘΟΥΣΑ MARCO POLO

Διοργάνωση: Nestlé

Παρουσιάζει ο Coffee Expert της Nestle Professional George Makropoulos

Από τον κόκκο στο φλιτζάνι μας. Η διαδικασία παραγωγής στιγμιαίου καφέ.
•    Εκχύλιση και φιλτράρισμα. Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την εκχύλιση.
•    Εκχύλιση και φιλτράρισμα σε ελεγχόμενες συνθήκες. Ποια τα πλεονεκτήματα.
•    Πως  η θερμοκρασία της εκχύλισης αλλάζει το προφίλ της γεύσης.
•    Μέθοδοι ξήρανσης στιγμιαίου καφέ.

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Ο Executive Chef του Nikopolis Hotel Στέφανος Σταμίδης θα ετοιμάσει μπροστά μας και θα μας προσφέρει νόστιμες λιχουδιές.


@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Ο Executive Chef του Hyatt Regency Thessaloniki Απόστολος Ατλάνης θα ετοιμάσει μπροστά μας και θα μας προσφέρει:
Ταρτάρ από μαρινάτο λαυράκι με μαγιονέζα ροδιού