Η εκδήλωσηΠΟΥ: Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης
Λεωφόρος Στρατού 3, HELEXPO, Θεσσαλονίκη

ΠΟΤΕ: Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022


Ο Χάρτης των Γεύσεων είναι η σημαντικότερη οινική εκδήλωση στη Βόρεια Ελλάδα.

Από την πρώτη του διοργάνωση, το 2003, μέχρι σήμερα, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική και στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του ελληνικού κρασιού και κατ’ επέκταση στη δημιουργία οινικής παιδείας.
Πλέον, έχει εξελιχθεί σε ιδανική πλατφόρμα συνάντησης του οινικού κόσμου ολόκληρης της Ελλάδας. Οινοποιοί, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς προβάλλουν τα προϊόντα και τη δραστηριότητά τους στους χιλιάδες επισκέπτες: καταναλωτές, πλήθος σημαντικών οινικών προσωπικοτήτων και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Και για τη 19η διοργάνωσή του,  ο Χάρτης των Γεύσεων θα μεταμορφωθεί σε έναν τεράστιο μαγνήτη που θα συγκεντρώσει όλο τον κόσμο του κρασιού της Ελλάδας, για 2 ημέρες, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη HELEXPO.

Ο Χάρτης των Γεύσεων 2022 θα υλοποιηθεί σε ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον για εκθέτες και επισκέπτες, με την τήρηση όποιου υγειονομικού πρωτοκόλλου ισχύει εκείνη την περίοδο.
Κατεβάστε στην κάτοψη σε pdf

FAQ

Τι είναι ο Χάρτης των Γεύσεων;

Ο Χάρτης των Γεύσεων είναι η σημαντικότερη οινική εκδήλωση στη Βόρεια Ελλάδα. Από την πρώτη του διοργάνωση, το 2003, μέχρι σήμερα, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική και στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του ελληνικού κρασιού και κατ’ επέκταση στη δημιουργία οινικής παιδείας. Πλέον, έχει εξελιχθεί σε ιδανική πλατφόρμα συνάντησης του οινικού κόσμου ολόκληρης της Ελλάδας. Οινοποιοί, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς προβάλλουν τα προϊόντα και τη δραστηριότητά τους στους χιλιάδες επισκέπτες: καταναλωτές, πλήθος σημαντικών οινικών προσωπικοτήτων και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ποιος οργανώνει τον Χάρτη των Γεύσεων;

Ο Χάρτης των Γεύσεων διοργανώνεται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Wine Plus
Η Wine Plus διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην εκπόνηση προγραμμάτων προβολής και προώθησης οίνου και γαστρονομίας. 
Εκτός από τον Χάρτη των Γεύσεων οργανώνει σημαντικές παρουσιάσεις οινοπαραγωγών και αμπελουργικών περιοχών.
Εκδίδει από το 2003 το free press Wine Plus magazine. Προσφέροντας αποκλειστική, έγκυρη και ενδιαφέρουσα ύλη και επιμένοντας στη σύγχρονη και υψηλή αισθητική το Wine Plus magazine είναι ένα περιοδικό «hand-made» που αρχειοθετείται!
Καταγράφει τον σύγχρονο κόσμο του κρασιού και της γαστρονομίας στο ελκυστικό www.wineplus.gr. Εκδίδει το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό Wine Plus newsletter.
Λειτουργεί από το 1996 το Wine Club THESSALONIKI'96, μια από τις μακροβιότερες λέσχες κρασιού στην Ελλάδα.
Πραγματοποιεί σεμινάρια κρασιού, εξειδικευμένες γευστικές δοκιμές, γαστρονομικά δείπνα, οινογαστρονομικές περιηγήσεις, μαθήματα μαγειρικής.

Covid-19

Η εποχή που ζούμε απαιτεί υπευθυνότητα και προσαρμογή σε νέα δεδομένα. Για τον λόγο αυτό σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Χάρτης των Γεύσεων τον Νοέμβριο του 2021 θα λειτουργήσει σε ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον για συμμετέχοντες και επισκέπτες, με την τήρηση του υγειονομικού Covid-free πρωτοκόλλου που ισχύει για τη διοργάνωση εμπορικών εκθέσεων και κοινωνικών εκδηλώσεων, προς αποφυγή της μετάδοσης της πανδημίας.

Covid-19

Η εποχή που ζούμε απαιτεί υπευθυνότητα και προσαρμογή σε νέα δεδομένα. Για τον λόγο αυτό σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Χάρτης των Γεύσεων τον Νοέμβριο του 2021 θα λειτουργήσει σε ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον για συμμετέχοντες και επισκέπτες, με την τήρηση του υγειονομικού Covid-free πρωτοκόλλου που ισχύει για τη διοργάνωση εμπορικών εκθέσεων και κοινωνικών εκδηλώσεων, προς αποφυγή της μετάδοσης της πανδημίας.

Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας;

Καθημερινά θα λειτουργήσουν 2 ζώνες:
- 12:00 – 16:00
- 16:30 – 20:30
Στο ενδιάμεσο διάστημα ο χώρος θα αδειάσει από τους επισκέπτες.

Τι ισχύει για την είσοδο των επισκεπτών;

Η είσοδος στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης θα επιτρέπεται αποκλειστικά σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες με την επίδειξη του GreenPass (βεβαίωση εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 είτε το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19).
Σε όλους θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας με το πιστοποιητικό, μέσω επίδειξης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριου.

2.    Είναι απαραίτητη η προεγγραφή όλων των επισκεπτών (τόσο όσων θα προμηθευτούν εισιτήριο αλλά και όσων διαθέτουν πρόσκληση δωρεάν εισόδου).
Δείτε εδώ την πλατφόρμα για την προεγγραφή σας στον Χάρτη των Γεύσεων 2021.

3.    Οι επισκέπτες που διαθέτουν πρόσκληση για τον Χάρτη των Γεύσεων 2021, παρακαλούνται να κάνουν προεγγραφή χρησιμοποιώντας και τον κωδικό δωρεάν εισόδου που αναγράφεται σε αυτή.

4.    Μόλις ολοκληρώσετε επιτυχώς την προεγγραφή σας θα λάβετε ένα e-mail και ένα sms που εμπεριέχουν τον προσωπικό σας QRcode, που πρέπει να επιδείξετε στην υποδοχή της εκδήλωσης στο foyer του Συνεδριακού Κέντρου Ιωάννης Βελλίδης.
Σας παρακαλούμε να τον έχετε μαζί σας εκτυπωμένο ή στο κινητό σας.

5.    Η αγορά των εισιτηρίων από τους επισκέπτες που έχουν προσωπικό QRcode εισόδου πραγματοποιείται στην υποδοχή της εκδήλωσης.

Διατίθενται εισιτήρια μίας ζώνης ωραρίου (8€) και δύο ζωνών (14€).

Τα εισιτήρια τιμής ένεκεν (για τους επισκέπτες που διαθέτουν πρόσκληση) ισχύουν για μία ζώνη ωραρίου.

Όλα τα εισιτήρια περιλαμβάνουν ποτήρι γευστικής δοκιμής, ατομικό πτυελοδοχείο και ατομικό βραχιολάκι εισόδου.

Ποιους θα συναντήσετε στον Χάρτη των Γεύσεων;

Περισσότερους από 150 οινοποιούς από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, δίπλα σε αποσταγματοποιούς και εισαγωγείς οίνων. (δείτε τη λίστα)

Τι θα δοκιμάσετε στον Χάρτη των Γεύσεων?

Οινοποιοί από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων, θα περιμένουν τους χιλιάδες επισκέπτες, φίλους του κρασιού και επαγγελματίες του χώρου από ολόκληρη την επικράτεια, αλλά πλέον και από το εξωτερικό, για να τους παρουσιάσουν τις γνωστές αγαπημένες επιλογές από τις φημισμένες περιοχές της Ελλάδας και της υφηλίου.
Συγχρόνως, τα φρέσκα κρασιά της εσοδείας 2021, οι νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο του γοητευτικού, όσο και πολύπλοκου, οινικού τομέα.

Τι άλλο μας προτείνει ο Χάρτης των Γεύσεων;

Διψάτε για μάθηση; Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σε συνεργασία με τις Σχολές Κρασιού WSPC και Genius in Gastronomy μας προτείνει δωρεάν, 30λεπτα σεμινάρια εισαγωγής στη γευστική δοκιμή με τίτλο «Τα βήματα της γευστικής δοκιμής».
Το τυπωμένο σε μεγάλη διάσταση infographic της Wine Plus «Το ελληνικό κρασί σε αριθμούς» σε συνδυασμό με τα mini σεμινάρια, μας δίνουν την ευκαιρία να μάθουμε τα βασικά βήματα της γευστικής δοκιμής και να γνωρίσουμε τις αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας πριν ξεκινήσουμε τις εξερευνήσεις μας.
Η διοργάνωση των σεμιναρίων και στα αγγλικά δίνει την ευκαιρία και στους ξένους επισκέπτες να έχουν μία αληθινά «Discover Greek Wines» εμπειρία.

Τι θα παρακολουθήσετε στις παράλληλες εκδηλώσεις;

Κάθε χρόνο ο Χάρτης των Γεύσεων συνοδεύεται από ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.
Γευστικές δοκιμές αφρωδών, ολοκαίνουργιων ετικετών, απολαυστικές μαγειρικές επιδείξεις από κορυφαίους chef και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης.
Συμβουλευτείτε το πρόγραμμα. Με την είσοδο στην έκθεση μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος

Τι είναι το Wine Plus wine notebook?

Για την αναβάθμιση της οινικής εμπειρίας, η Wine Plus μας προσφέρει με την αγορά εισιτηρίου και το WP wine notebook, ένα καλόγουστο έντυπο σημειωματάριο γευστικής δοκιμής για να μας διευκολύνει/ενθαρρύνει να κρατάμε σημειώσεις για τα κρασιά που δοκιμάζουμε.

Τι είναι η Rosé Grand Tasting @Thessaloniki

Η Wine Plus, ανταποκρινόμενη στην αναγνωρισμένη διάθεση των καταναλωτών αλλά και των επαγγελματιών να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις στον κόσμο των ροζέ κρασιών, διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, ως παράλληλο event του Χάρτη των Γεύσεων, μια εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στα ροζέ κρασιά. Η 2η Rosé Grand Tasting @Thessaloniki ║ Η Άνοιξη των ροζέ κρασιών θα πραγματοποιηθεί τo 2022 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.

Τι ισχύει με τη φωτογράφηση της εκδήλωσης;

Ο Χάρτης των Γεύσεων και οι παράλληλες εκδηλώσεις του θα φωτογραφηθούν και θα βιντεοσκοπηθούν από επαγγελματία φωτογράφο.
Λόγω του δημόσιου χαρακτήρα της εκδήλωσης, φωτογραφίες και λήψεις βίντεο θα χρησιμοποιηθούν για την προβολή της σε ΜΜΕ, έντυπα και κοινωνικά δίκτυα.
Με την είσοδό τους στην έκθεση, οι επισκέπτες επιβεβαιώνουν τη συναίνεσή τους στο ενδεχόμενο εμφάνισής τους στις φωτογραφίες ή/και τις λήψεις που θα δημοσιευτούν.