Τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η 4th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki.
Η καταπληκτική ανοιξιάτικη εκδήλωση του Χάρτη των Γεύσεων και μεγαλύτερη γευστική δοκιμή ροζέ κρασιών στη Βόρεια Ελλάδα, συγκέντρωσε εκατοντάδες επισκέπτες, καταναλωτές και επαγγελματίες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Wine Plus και γέμισαν τις ευάερες και ευήλιες αίθουσες του ξενοδοχείου Makedonia Palace και στις 3 ζώνες ωραρίου λειτουργίας. Σε συντριπτικό ποσοστό, νεαροί και νεαρές με φωτεινά χαμόγελα που αντανακλούσαν στο χρωματικό, αρωματικό και γευστικό προφίλ των κρασιών που είχαν στο ποτήρι τους.
Ανταποκρινόμενοι στο προφίλ της εκδήλωσης, σέρβιραν μόνοι τους τα 115 ροζέ κρασιά που συμμετείχαν, ταξινομημένα ανάλογα με την ποικιλιακή τους σύνθεση, διαβάζοντας συγχρόνως τις λεπτομερείς περιγραφές για το καθένα, κρατώντας σημειώσεις στο WP wine notebook, ανατρέχοντας για… βοήθεια στον Wine Plus Guide 2023 «Το κρασί από το Α έως το Ω».
Δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν συγκεντρωμένα σε μία αίθουσα, ροζέ κρασιά-εκπροσώπους των κυριότερων ποικιλιών αμπέλου, ονομασιών προέλευσης, γεωγραφικών ενδείξεων, αρκετές ολοκαίνουργιες κυκλοφορίες και σημαντικές ξένες ετικέτες του ευρωπαϊκού αμπελώνα.
Εντυπωσιάστηκαν από την ποικιλία και το εύρος των διαφορετικών στυλ.
Σχολίασαν τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των ροζέ ελληνικών κρασιών. Τη φρεσκάδα και το ευχάριστα χαμηλό pH των ροζέ Ξινόμαυρων, το γλυκό φρούτο των Αγιωργίτικων, τον λουλουδάτο χαρακτήρα των Μοσχοφίλερων. Ανακάλυψαν τη ροζέ στρόφα σπάνιων ελληνικών ποικιλιών και επιβεβαίωσαν τον ρόλο των διεθνών σταφυλιών στα δημοφιλή ροζέ προφίλ.
Πολλοί παρακολούθησαν και τα ενημερωτικά σεμινάρια εισαγωγής στην παραγωγή και τη γευστική δοκιμή των ροζέ κρασιών. Όλοι δοκίμασαν τα προσεγμένα εδέσματα που αναδεικνύουν την αρμονία ροζέ κρασιών & εδεσμάτων, ενώ 15 τυχεροί κέρδισαν τις ισάριθμες φιάλες magnum.
Και η 4th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, μια μοναδική εκδήλωση με ευχάριστα, φρουτώδη, δροσιστικά ροζέ κρασιά που ταιριάζουν απόλυτα με την άνοιξη και το καλοκαίρι, απέδειξε ότι το ροζέ κρασί ξεπερνώντας το επίπεδο της ‘ροζέ μόδας’ έχει καταφέρει να εδραιωθεί στη σημερινή κοινωνία. Αποτελεί μια συνειδητή επιλογή των καταναλωτών.
Η Rosé Grand Tasting @Thessaloniki πραγματοποιείται από τη Wine Plus με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και την υποστήριξη πληθώρας χορηγών.
Οι εταιρείες που έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους για τη διοργάνωση είναι οι: Nestlé, Acqua Panna, San Pellegrino, Κορπή, Redecoration, Μασούτης, Τυροκομικά Προίκας, Τυροκομείο Διβάνης, Αλλαντοποιία Meat Company.
Χορηγοί επικοινωνίας: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, 1055Rock, andro.gr, WPmagazine