Παράλληλα Events



@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση: Άστρον Χημικά Α.Ε.

Ομιλήτρια:
Ana Baptista, Οινολόγος–Ανάπτυξη προϊόντων WINEGRID

Η πατέντα της Winegrid στην τεχνολογία ελέγχου από απόσταση σε πραγματικό χρόνο, φέρνει επανάσταση στην οινοποιητική διαδικασία επιτρέποντας μία προσέγγιση πρόληψης με εξαιρετική ακρίβεια. Οι προτάσεις της Winegrid, καθοδηγούμενες από το  IoT (Internet of Things), ενισχύουν την παραγωγικότητα και τη βελτίωση της  αποδοτικότητας, μειώνουν το κόστος, και συμβάλλουν στη λήψη των οινολογικών αποφάσεων. Με την εμπιστοσύνη φημισμένων οινοπαραγωγών παγκοσμίως, η WINEGRID διαμορφώνει την οινοποιία του μέλλοντος, ενώ από το 2023 έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την Enartis για την προσφορά ακόμα πιο προχωρημένων λύσεων στην οινοποιία υψηλής ακρίβειας και την περαιτέρω ενδυνάμωση της δέσμευσής της για  καινοτομία στον οινοποιητικό τομέα.


@ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ

Τα κρασιά βρίσκονται εκτεθειμένα με όμορφο τρόπο και οι πληροφορίες για το κάθε ένα βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του.
Οι επισκέπτες σερβίρονται μόνοι τους όσα και όποια κρασιά θέλουν να δοκιμάσουν.


@WINE SCHOOL

Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σας προτείνει δωρεάν, 20λεπτα σεμινάρια γευστικής δοκιμής.

Εισηγήτρια:
Κάτια Μπέλη, Χημικός, οινολόγος


@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Οι chef του Met Hotel θα ετοιμάσουν μπροστά μας και θα μας προσφέρουν:
Κρέμα Πιπεριάς Φλωρίνης | ξηροί καρποί | Ανεβατό Κοζάνης | μούστος

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.





@αίθουσα MARCO POLO

Διοργάνωση: DEALS S.S.


Εισηγητής:
Γιώργος Λούκας, Sommelier, Wine Education & Development Consultant DEALS S.A.

Κάθετη γευστική δοκιμή Σαββατιανό vs Κάθετη γευστική δοκιμή Αγιωργίτικο

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr

 




@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Διοργάνωση: Δήμος Θεσσαλονίκης / Τμήμα Τουρισμού
Θα ανακαλύψουμε τον πλούσιο κόσμο των ελληνικών ποτών μέσα από δημιουργικά κοκτέιλ με άρωμα Θεσσαλονίκης.
Θα δοκιμάσουμε μοναδικές συνταγές που συνδυάζουν παραδοσιακά ελληνικά ποτά, όπως το κρασί και το τσίπουρο από τον Νομό Θεσσαλονίκης, με φρέσκα, εποχιακά υλικά και πρωτότυπες τεχνικές.

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.



@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση: Messinia Terroirs

Εισηγητής:
Νικόλας Γιαννόπουλος DipWSET Sommelier

Παρουσίαση & γευστική δοκιμή 6 κρασιών της Μεσσηνίας.

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr



@WINE SCHOOL

Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σας προτείνει δωρεάν, 20λεπτα σεμινάρια γευστικής δοκιμής.

Εισηγήτρια:
Κάτια Μπέλη, Χημικός, οινολόγος

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.




@αίθουσα MARCO POLO

Διοργάνωση: Nico Lazaridi

Εισηγητές:
Φεδερίκος Λαζαρίδης – Πρόεδρος & CEO, Nico Lazaridi
Φεντερίκα Λαζαρίδη – Οινολόγος & Υπεύθυνη Μάρκετινγκ, Nico Lazaridi
Μαρία Νέτσικα - Χημικός, οινολόγος & δημοσιογράφος οίνου, Wine Plus

Το πρώτο ελληνικό icon-wine, το Μαγικό Βουνό, γιορτάζει 35 χρόνια από την πρώτη του εσοδεία. Από την γένεση μέχρι σήμερα.

Κάθετη γευστική δοκιμή 7 διαφορετικών εσοδειών.

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: DEALS

Παρουσίαση:
Αλέξης Αλεξίου, pastry chef

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.


@ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ

Τα κρασιά βρίσκονται εκτεθειμένα με όμορφο τρόπο και οι πληροφορίες για το κάθε ένα βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του.
Οι επισκέπτες σερβίρονται μόνοι τους όσα και όποια κρασιά θέλουν να δοκιμάσουν.




@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Διοργάνωση: Δήμος Θεσσαλονίκης / Τμήμα Τουρισμού

Θα ανακαλύψουμε τον πλούσιο κόσμο των ελληνικών ποτών μέσα από δημιουργικά κοκτέιλ με άρωμα Θεσσαλονίκης.
Θα δοκιμάσουμε μοναδικές συνταγές που συνδυάζουν παραδοσιακά ελληνικά ποτά, όπως το κρασί και το τσίπουρο από τον Νομό Θεσσαλονίκης, με φρέσκα, εποχιακά υλικά και πρωτότυπες τεχνικές.

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.


@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση: WSPC


Η παρουσίαση αναλύει τη διαδρομή του κρασιού, από την καλλιέργεια του αμπελιού και τη διαδικασία οινοποίησης, μέχρι την ωρίμαση σε δρυ και φιάλη, καταλήγοντας στις βασικές αρχές γευσιγνωσίας (εμφάνιση, μύτη, στόμα).

Εισηγητής:
Παύλος Τριλυράκης DipWSET - Tutor of WSPC Wine School

Ο Παύλος Τριλυράκης DipWSET, γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1994).Τα τελευταία 25 χρόνια δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα ως πολιτικός μηχανικός και συνιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΡΙΛΥΡΑΚΗΣ Α.Ε. Το 2012 περιήλθε στη διαχείριση του ένας μικρός οικογενειακός αμπελώνας ενισχύοντας το ήδη μεγάλο ενδιαφέρον του για το κρασί.Το 2014, στο πλαίσιο της αναζήτησης του στην οινική βιομηχανία, ξεκινάει τις σπουδές του στο WSPC, ολοκληρώνοντας με επιτυχία όλα τα Επίπεδα Σπουδών. Σήμερα είναι κάτοχος του WSET Diploma. Η επιτυχία του αυτή τον ώθησε να ασχοληθεί επαγγελματικά και με τη δραστηριότητα της αντιπροσώπευσης και διανομής κρασιών, εισάγοντας κρασιά, κυρίως από το Νέο Κόσμο, παρέχοντας παράλληλα συμβουλευτικές υπηρεσίες.Η αγάπη του και η αριστεία του προς το κρασί και την εκπαίδευση συνετέλεσαν ώστε, ο Παύλος Τριλυράκης, το 2021 να ξεκινήσει να διδάσκει στον εκπαιδευτικό οργανισμό WSPC.

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@stand ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ

Ασύρτικο ή Μοσχοφίλερο;
Ξινόμαυρο ή Αγιωργίτικο;
Δοκιμάστε τυφλά 4 φιάλες κρασιού και βρείτε τις ποικιλίες σταφυλιού.
Απαντήστε σωστά και διεκδικήστε φιάλες κρασιών.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 19.00.
Η κλήρωση θα αναδείξει 4 δυνατούς γνώστες αλλά και τυχερούς οινόφιλους.
Ο καθένας θα κερδίσει 2 φιάλες κρασιού!!

Χορηγός:


@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων





@αίθουσα MARCO POLO

Διοργάνωση: Κτήμα Κυρ Γιάννη

Εισηγητές:
Αντώνης Κιοσέογλου, Επικεφαλής Οινολόγος του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ
Λάμπρος Παπαδημητρίου, Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

Το 1989 φυτεύονται οι πρώτες λευκές ποικιλίες από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου, σε αμπελοτόπια που επιλέχθηκαν μέσα από χρόνια έρευνας και πειραματισμού.
Ασύρτικο Ταρσανάς, Chardonnay Πάλπο και Sauvignon Blanc Ντρούμο: μια micro-terroir γευσιγνωσία στον χρόνο, εμβαθύνοντας στη λευκή πλευρά του σπουδαίου βορειοελλαδίτικου terroir.

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση: Estates Costa Lazaridi 

Εισηγητές:
Γιάννης Οξυζίδης
Γεράσιμος Λαζαρίδης
Γιώργος Λαζαρίδης

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Ο Pastry Cook του Makedonia Palace κ. Χρήστος  Χρήστου θα ετοιμάσει μπροστά μας και θα μας προσφέρει:

Mini cheese cake με κόκκινα φρούτα


Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.
@WINE SCHOOL

H T & C Group θα χορηγήσει σε ένα από τα οινοποιεία που συμμετέχουν στον Χάρτη των Γεύσεων 2024, μέσω κλήρωσης, έναν Amphora Manetti  Gusmano & figli 225L, χειροποίητο αμφορέα με ειδικά χαρακτηριστικά για την οινοποίηση.

Αμφορέα με ιδιαίτερα αντιοξειδωτικά στοιχεία λόγω της ποιότητας του αργίλου, γεγονός που βοηθάει στη μακρά παλαίωση και στη σταθερή εξέλιξη του κρασιού, όπως επίσης και πάχος κατά μέσο όρο 4,5 εκατοστά στο σύνολο του αμφορέα ώστε να προσδώσει πολύ καλή θερμομονωτική δυνατότητα προς το κρασί.
Η τεχνική δημιουργίας του αμφορέα, όλος στο χέρι, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε το ίδιο πορώδες σε όλο τον όγκο, στοιχείο που βοηθάει στην αρμονική εξέλιξη του κρασιού, σταθερά και σε όλο τον όγκο του.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 19.30




@αίθουσα MARCO POLO

Διοργάνωση: Γαία Οινοποιητική

Εισηγήτρια:
Λητώ Παρασκευοπούλου, Head of Production Gaia Wines

Κάθετη γευστική δοκιμή στο κρασί ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@WINE SCHOOL
Διοργάνωση: WSPC

Η παρουσίαση αναλύει τη διαδρομή του κρασιού, από την καλλιέργεια του αμπελιού και τη διαδικασία οινοποίησης, μέχρι την ωρίμαση σε δρυ και φιάλη, καταλήγοντας στις βασικές αρχές γευσιγνωσίας (εμφάνιση, μύτη, στόμα).

Εισηγητής:
Δημήτρης Μότσος, DipWSET - Tutor of WSPC Wine School
Ο Δημήτρης Μότσος είναι υποψήφιος διδάκτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στην πολιτιστική διπλωματία. Επιπλέον, κατέχει πτυχίο master στις σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης από τη Νομική Σχολή.

Εργάζεται ως υπεύθυνος επικοινωνίας στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκού Σχεδιασμού του Δήμου Παύλου Μελά. Το 2011, σε ένα ταξίδι στην Προβηγκία, έρχεται σε επαφή με το κρασί, το οποίο αποδεικνύεται ζωτικής σημασίας για το υπόλοιπο της ζωής του. Από το 2014 εργάζεται ως wine buyer και retail manager στην Cava Abatzis στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει οργανώσει διάφορα workshops και παρουσιάσεις. Τα τελευταία 5 χρόνια παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης σε εστιατόρια και ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη και είναι κριτής στους διαγωνισμούς TIWC & BIWC. Το 2013 ιδρύει το blog www.winegeeks.gr και από το 2016 γράφει για το κρασί και τις γεύσεις στην www.parallaxi.gr και το www.andro.gr όπου συνδυάζει την ακόρεστη αγάπη του για τις λέξεις και το κρασί. Ολοκλήρωσε επιτυχώς το WSET 4 Diploma in Wine and Spirits το 2018 και από το 2019 είναι εκπαιδευτής στο WSPC. Το 2020 γίνεται δεκτός ως σπουδαστής στο Institute of Masters of Wine. Το 2022 ξεκίνησε να εργάζεται ως Marketing and Communication Manager στην εταιρεία “AΙΟΛΟΣ Α.Ε.”.

Λατρεύει τα ταξίδια, τη φωτογραφία και κάθε σελίδα που γράφτηκε από τον John Steinbeck και την Archibald Joseph Cronin. Είναι παντρεμένος με την Καλλιόπη και μαζί έχουν δύο μικρά αγόρια, τον Θωμά και τον Ιάκωβο.



@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση: Dorodouli Distillery Credor Group

Εισηγήτρια:
Μαρία Δωροδούλη, Master distiller

Δοκιμάζουμε πέντε παλαιωμένα αποστάγματα από τις συλλογές της Dorodouli Distillery και αναλύουμε τα μυστικά της ωρίμανσης σε διαφορετικά ξύλινα βαρέλια που διαμορφώνουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα του αποστάγματος. Συγκρίνουμε την επίδραση του χρόνου στη δημιουργία αρωμάτων και γεύσεων, που αναδεικνύουν την αυθεντικότητα της απόσταξης.


Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@stand ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ

Τα κρασιά βρίσκονται εκτεθειμένα με όμορφο τρόπο και οι πληροφορίες για το κάθε ένα βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του.
Οι επισκέπτες σερβίρονται μόνοι τους όσα και όποια κρασιά θέλουν να δοκιμάσουν.




@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Οι chef του Met Hotel θα ετοιμάσουν μπροστά μας και θα μας προσφέρουν:
Κρέμα Πιπεριάς Φλωρίνης | ξηροί καρποί | Ανεβατό Κοζάνης | μούστος

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.



@αίθουσα MARCO POLO

Διοργάνωση: Abelon Κτήμα Μπριντζίκη
Εισηγήτρια:
Διονυσία Μπριντζίκη, Υπεύθυνη marketing
*Αυτοκράτορας Αύγουστος και η ιστορία του Αυγουστιάτη
*Ο Αυγουστιάτης του παλιού νερόμυλου των Μπριντζικαίων.
*Σύγχρονη εποχή του Αυγουστιάτη.
*Φυσική οινοποίηση και παλαίωση του αυγουστιάτη.
*Κτήμα Μπριντζίκη και μονοποικιλιακές καλλιέργειες.
*Το παρόν και το μέλλον του Αυγουστιάτη.
*Ο Αυγουστιάτης στον κόσμο.
Κάθετη γευστική δοκιμή

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr




@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: Wine Plus


Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σας προτείνει δωρεάν, 20λεπτα σεμινάρια γευστικής δοκιμής.

Εισηγήτρια:
Κάτια Μπέλη, οινολόγος


@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση: Οινοποιείο Κανακάρη

Εισηγητής:
Παύλος Γκέγκας, Οινοκριτικός / Οινικός Σύμβουλος

Το οινοποιείο Κανακάρης εγκαινιάζει την νέα εσοδεία με το Λαγόρθι, που προστίθεται στην σειρά ορεινών οίνων από τις Πλαγιές Αιγιαλείας, από αμπελώνες που αγγίζουν τα 1150 μέτρα υψόμετρο.
Τη νέα εμφάνιση της σειράς θα παρουσιάσει ο κριτικός οίνων, Παύλος Γκέγκας.

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Διοργάνωση: Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company

Για τα αλλαντικά μας μιλά η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος της Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company.
Γευστική δοκιμή

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.





@WINE SCHOOL

Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σας προτείνει δωρεάν, 20λεπτα σεμινάρια γευστικής δοκιμής.

Εισηγήτρια:
Κάτια Μπέλη, Χημικός, οινολόγος

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.





@αίθουσα MARCO POLO

Διοργάνωση: Nico Lazaridi

Εισηγητές:
Φεδερίκος Λαζαρίδης – Πρόεδρος & CEO, Nico Lazaridi
Φεντερίκα Λαζαρίδη – Οινολόγος & Υπεύθυνη Μάρκετινγκ, Nico Lazaridi
Μαρία Νέτσικα - Χημικός, οινολόγος & δημοσιογράφος οίνου, Wine Plus

Το πρώτο ελληνικό icon-wine, το Μαγικό Βουνό, γιορτάζει 35 χρόνια από την πρώτη του εσοδεία. Από την γένεση μέχρι σήμερα.

Κάθετη γευστική δοκιμή 7 διαφορετικών εσοδειών.

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Διοργάνωση: DEALS

Παρουσίαση: Αλέξης Αλεξίου, pastry chef
Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.


@ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ

Τα κρασιά βρίσκονται εκτεθειμένα με όμορφο τρόπο και οι πληροφορίες για το κάθε ένα βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του.
Οι επισκέπτες σερβίρονται μόνοι τους όσα και όποια κρασιά θέλουν να δοκιμάσουν.


@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση:
Κυπριακή Δημοκρατία / Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας  / Ε.Κ. Αθήνας

Συντονισμός - παρουσίαση:
Μαρία Νέτσικα, χημικός-οινολόγος, δημοσιογράφος αμπέλου και οίνου, συγγραφέας

Γευστική δοκιμή Κουμανδαρίας οινοποιών που συμμετέχουν στον Χάρτη των Γεύσεων 2024.

Χιλιόχρονο γλυκό κρασί από δύο γηγενείς ποικιλίες, το Μαύρο και το Ξυνιστέρι, έχει διαγράψει μία χωρίς προηγούμενο ιστορική διαδρομή. Κατεξοχήν παράδειγμα κρασιού που κουβαλάει το terroir των 14 χωριών και των ανθρώπων τους, η Κουμανδαρία αποτελεί την κορυφαία έκφραση της κυπριακής οινοποιίας.

Το 1224, στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου ‘La Bataille des Vins’, που διεξήχθη, υπό την υψηλή προστασία του Βασιλιά Φίλιππου της Γαλλίας, η Κουμανδαρία κατέκτησε το πρώτο βραβείο. Καθώς φέτος συμπληρώνονται 800 χρόνια από το μεγάλο αυτό γεγονός, το 2024 έχει ανακηρυχθεί «Έτος Γαστρονομίας και Κουμανδαρίας».

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Εισηγητής
:
Άρης Σκλαβενίτης, οινοχόος - Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2023

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.





@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση: Estates Costa Lazaridi 

Εισηγητές:
Γιάννης Οξυζίδης
Γεράσιμος Λαζαρίδης
Γιώργος Λαζαρίδης

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Διοργάνωση: Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company

Για τα αλλαντικά μας μιλά η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος της Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company.

Γευστική δοκιμή

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.




@WINE SCHOOL

H Thracean Zeolite θα δωρίσει μέσω κλήρωσης σε 2 από τα οινοποιεία που συμμετέχουν στον Χάρτη των Γεύσεων 2024:

1 τόνο ζεόλιθο για εφαρμογή στο έδαφος
&
4 σακιά 25 κιλών πούδρας για εφαρμογή σε ψεκασμό.
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 19.30
…………………………………………………………………………........................................................................

Ο Ζεόλιθος είναι ένα φυσικό μικρο-πορώδες άργιλο-πυριτικό ορυκτό που χρησιμοποιείται στην αμπελουργία και γενικά στη γεωργία ως βελτιωτικό εδαφών.

Η ποσότητα του νερού που μπορεί να απορροφήσει ο ζεόλιθος μπορεί να φτάσει έως και 60% του βάρους του.
Επίσης, η μεγάλη ικανότητα ανταλλαγής ιόντων (CEC) του προσδίδει τη μοναδική ιδιότητα να αποδίδει στην επιφάνειά του στοιχεία τα οποία έχει προσροφήσει, όταν ζητηθεί από το περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο, διοχετεύει στις καλλιέργειες θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία, όταν αυτά ζητηθούν από το ριζικό σύστημα.

…………………………………………………………………………........................................................................






Χορηγός:


Θα βρείτε τις ερωτήσεις εδώ: https://wineplus.gr/el/wine-school/%CE%A4%CE%B9_%CF%80%CE%BF%CF%85_%CF%80%CF%89%CF%82_%CE%9C%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CF%89_%CF%84%CE%BF_%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF-Wine-Plus-Wine-Quiz--%CE%9D%CE%BF%CE%B5-2018.19/