Παράλληλα Events





#rosegrandtasting2025 #rgt2025


@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση: Άστρον Χημικά Α.Ε.

Ομιλήτρια:
Ana Baptista, Οινολόγος–Ανάπτυξη προϊόντων WINEGRID

Η πατέντα της Winegrid στην τεχνολογία ελέγχου από απόσταση σε πραγματικό χρόνο, φέρνει επανάσταση στην οινοποιητική διαδικασία επιτρέποντας μία προσέγγιση πρόληψης με εξαιρετική ακρίβεια. Οι προτάσεις της Winegrid, καθοδηγούμενες από το  IoT (Internet of Things), ενισχύουν την παραγωγικότητα και τη βελτίωση της  αποδοτικότητας, μειώνουν το κόστος, και συμβάλλουν στη λήψη των οινολογικών αποφάσεων. Με την εμπιστοσύνη φημισμένων οινοπαραγωγών παγκοσμίως, η WINEGRID διαμορφώνει την οινοποιία του μέλλοντος, ενώ από το 2023 έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την Enartis για την προσφορά ακόμα πιο προχωρημένων λύσεων στην οινοποιία υψηλής ακρίβειας και την περαιτέρω ενδυνάμωση της δέσμευσής της για  καινοτομία στον οινοποιητικό τομέα.


@ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ

Τα κρασιά βρίσκονται εκτεθειμένα με όμορφο τρόπο και οι πληροφορίες για το κάθε ένα βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του.
Οι επισκέπτες σερβίρονται μόνοι τους όσα και όποια κρασιά θέλουν να δοκιμάσουν.

ΤΑ ΑΦΡΩΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ


SCAPERDAS FRERES BLANC DE NOIR BRUT
MYSTIC SPARKLING WINE BRUT ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ
CASSIOPEIA DOURAKIS WINERY
WHITE KNIGHT 2021 BOUTARI

AURELIA 2021 ΖΟΙΝΟΣ
COLLECTIONEUSE 2022 ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ
BEE 2024 ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ

ΓΛΥΚΙΕΣ ΝΟΤΕΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΙΔΑΡΙΝΗ (Γλυκύς Φυσικός)
EUPHORIA 2021 DOURAKIS WINERY (Φυσικώς Γλυκύς)
ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ (Φυσικώς Γλυκύς)
VINSANTO 2018 ΚΑΝΝΑΒΑ ΧΡΥΣΟΥ - ΤΣΕΛΕΠΟΣ
MAVRATHIRO 2008 CANAVA ROUSSOS


NEW WINES ON THE BLOCK


ΚΟΡΑΞ 2022 MONEMVASIA WINERY TSIMBIDI
ΡΟΔΙΤΗΣ SINGLE VINEYARD ΚΑΤΑΡΑΧΙ 2022 ΡΟΥΒΑΛΗΣ
ΒΙΔΙΑΝΟ 2023 BOUTARI
VIDIANO 2023 PASSAS WINERY
ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2023 BOUTARI
OPTIMUM 2022 NOVUS WINERY
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2023 BOUTARI
BETTER LATE THAN NEVER LATE HARVEST 2022 ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ

ΛΑΛΟΥΔΙ ROSÉ 2023 MONEMVASIA WINERY TSIMBIDI
INVICTA ROSÉ 2023 NOEMA WINERY
ΟΙΝΩΝΗ 2024 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
MY QUEEN A2024 GROVISION

ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΕΛΗ 2021
ΛΑΛΟΥΔΙ ΕΡΥΘΡΟ 2023 MONEMVASIA WINERY TSIMBIDI
CLIMAX 2022 NOVUS WINERY
REFOSCO 2022 ΟΙΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ
ΤΣΑΚΑΛΙ 2022 MONEMVASIA WINERY TSIMBIDI


@WINE SCHOOL

Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σας προτείνει δωρεάν, 20λεπτα σεμινάρια γευστικής δοκιμής.

Εισηγήτρια:
Κάτια Μπέλη, M.Sc. Γεωπόνος - Οινολόγος

Βαρελοποιία Berthomieu - Ermitage



@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Οι chef του Met Hotel θα ετοιμάσουν μπροστά μας και θα μας προσφέρουν:
Κρέμα Πιπεριάς Φλωρίνης | ξηροί καρποί | Ανεβατό Κοζάνης | μούστος

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.





@αίθουσα MARCO POLO

Διοργάνωση: DEALS S.A.


Εισηγητής:
Γιώργος Λούκας, Sommelier, Wine Education & Development Consultant DEALS S.A.

Κάθετη γευστική δοκιμή Σαββατιανό vs Κάθετη γευστική δοκιμή Αγιωργίτικο

Σαββατιανό               &      Αγιωργίτικο
Aμπελώνες Μάρκου          Κτήμα Μητραβέλα

Κάθετη  γευστική Σαββατιανό

Κρασί: Phenomena
Εσοδείες:
2018
2020
2022

Κάθετη  γευστική Αγιωργίτικο
Κρασί: Old Vines
Εσοδείες:
2014
2015
2016

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον.
Η κράτηση θέσεων έχει ολοκληρωθεί.
Οι υπόλοιπες ελεύθερες θέσεις θα διατεθούν στην είσοδο της αίθουσας.

 




@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Διοργάνωση: Δήμος Θεσσαλονίκης / Τμήμα Τουρισμού

Οι Bartenders

Teo Man
Λίκος Κωνσταντίνος
από το bar Vogatsikou 3 θα ετοιμάσουν και θα μας σερβίρουν το cocktail:

F.A.I.R
Cacao Buttered Dorodouli Classico X/Burnt Salted Caramelized Pear
Arvantidis Estate Merlot/Ponzu
(Reconstructed Manhattan, Light Smoke)

Θα ανακαλύψουμε τον πλούσιο κόσμο των ελληνικών ποτών μέσα από δημιουργικά κοκτέιλ με άρωμα Θεσσαλονίκης.
Θα δοκιμάσουμε μοναδικές συνταγές που συνδυάζουν παραδοσιακά ελληνικά ποτά, όπως το κρασί και το τσίπουρο από τον Νομό Θεσσαλονίκης, με φρέσκα, εποχιακά υλικά και πρωτότυπες τεχνικές.


Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.







@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση: Messinia Terroirs

Εισηγητής:
Νικόλας Γιαννόπουλος DipWSET Sommelier

Παρουσίαση & γευστική δοκιμή 6 κρασιών της Μεσσηνίας.
#messiniaterroirs #messinia #captainvassilisfoundation

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον.
Η κράτηση θέσεων έχει ολοκληρωθεί.
Οι υπόλοιπες ελεύθερες θέσεις θα διατεθούν στην είσοδο της αίθουσας.



@WINE SCHOOL

Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σας προτείνει δωρεάν, 20λεπτα σεμινάρια γευστικής δοκιμής.

Εισηγήτρια:
Κάτια Μπέλη, M.Sc. Γεωπόνος - Οινολόγος
Βαρελοποιία Berthomieu - Ermitage

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.




@αίθουσα MARCO POLO

Διοργάνωση: Nico Lazaridi

Εισηγητές:
Φεδερίκος Λαζαρίδης – Πρόεδρος & CEO, Nico Lazaridi
Φεντερίκα Λαζαρίδη – Οινολόγος & Υπεύθυνη Μάρκετινγκ, Nico Lazaridi
Μαρία Νέτσικα - Χημικός, οινολόγος & δημοσιογράφος οίνου, Wine Plus

Το πρώτο ελληνικό icon-wine, το Μαγικό Βουνό, γιορτάζει 35 χρόνια από την πρώτη του εσοδεία. Από την γένεση μέχρι σήμερα.

Κάθετη γευστική δοκιμή 6 διαφορετικών εσοδειών.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον. Οι διαθέσιμες προς κράτηση θέσεις έχουν συμπληρωθεί.



@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: DEALS

Παρουσίαση:
Αλέξης Αλεξίου, pastry chef

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.


@ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ

Τα κρασιά βρίσκονται εκτεθειμένα με όμορφο τρόπο και οι πληροφορίες για το κάθε ένα βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του.
Οι επισκέπτες σερβίρονται μόνοι τους όσα και όποια κρασιά θέλουν να δοκιμάσουν.

ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

DEBINA BIO 2022 ZOINOS WINERY
ΒΙΔΙΑΝΟ 2023 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ
VIDIANO 2023 PASSAS WINERY
B 2023 DOMAINE AGROVISION
ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ 2023 KRASOPOULIN WINERY
LOFOS PREKNADI 2023 KLONAS BOUTIQUE WINERY
PAVO 2023 DOURAKIS WINERY
SEMELI LOW ΛΕΥΚΟΣ 2023
ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ WILD FERMENT 2022 GAIA WINES
SEMELI AETHERIA 2023
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2023 ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2023 ΚΤΗΜΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΡΟΔΟΥ
EXIS 2024 ΚΤΗΜΑ ΜΑΝΩΛΕΣΑΚΗ
4 ΓΕΝΕΕΣ 2023 ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΟΙΝΟΙ
ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2023 ΚΤΗΜΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2022 ΤΑΡΣΑΝΑΣ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ
TERRASEA 2022 ΜΙΚΡΑ ΘΗΡΑ
THEMA 2024 ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
AMETHYSTOS FUMÉ 2022 ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ
ΡΩΜΕΙΚΟ ORANGE DE NOIR 2020 DOURAKIS WINERY
ΡΕΤΣΙΝΑ 2023 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
VOSPOROS 2021 GEORGIADIS CANTEEN



@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Διοργάνωση: Δήμος Θεσσαλονίκης / Τμήμα Τουρισμού

Οι Bartenders

Teo Man
Λίκος Κωνσταντίνος
από το bar Vogatsikou 3 θα ετοιμάσουν και θα μας σερβίρουν το cocktail:

Everything’s Coming Up Roses!
Domaine Gerovassiliou Xinomavro Rose Dry Wine/ Stone Fruits/
Jasmin/Red Sichuan Pepper/Co2
(Long,Fruity)

Θα ανακαλύψουμε τον πλούσιο κόσμο των ελληνικών ποτών μέσα από δημιουργικά κοκτέιλ με άρωμα Θεσσαλονίκης.
Θα δοκιμάσουμε μοναδικές συνταγές που συνδυάζουν παραδοσιακά ελληνικά ποτά, όπως το κρασί και το τσίπουρο από τον Νομό Θεσσαλονίκης, με φρέσκα, εποχιακά υλικά και πρωτότυπες τεχνικές.

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.


@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση: WSPC


Η παρουσίαση αναλύει τη διαδρομή του κρασιού, από την καλλιέργεια του αμπελιού και τη διαδικασία οινοποίησης, μέχρι την ωρίμαση σε δρυ και φιάλη, καταλήγοντας στις βασικές αρχές γευσιγνωσίας (εμφάνιση, μύτη, στόμα).

Εισηγητής:
Παύλος Τριλυράκης DipWSET - Tutor of WSPC Wine School

Ο Παύλος Τριλυράκης DipWSET, γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1994).Τα τελευταία 25 χρόνια δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα ως πολιτικός μηχανικός και συνιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΡΙΛΥΡΑΚΗΣ Α.Ε. Το 2012 περιήλθε στη διαχείριση του ένας μικρός οικογενειακός αμπελώνας ενισχύοντας το ήδη μεγάλο ενδιαφέρον του για το κρασί.Το 2014, στο πλαίσιο της αναζήτησης του στην οινική βιομηχανία, ξεκινάει τις σπουδές του στο WSPC, ολοκληρώνοντας με επιτυχία όλα τα Επίπεδα Σπουδών. Σήμερα είναι κάτοχος του WSET Diploma. Η επιτυχία του αυτή τον ώθησε να ασχοληθεί επαγγελματικά και με τη δραστηριότητα της αντιπροσώπευσης και διανομής κρασιών, εισάγοντας κρασιά, κυρίως από το Νέο Κόσμο, παρέχοντας παράλληλα συμβουλευτικές υπηρεσίες.Η αγάπη του και η αριστεία του προς το κρασί και την εκπαίδευση συνετέλεσαν ώστε, ο Παύλος Τριλυράκης, το 2021 να ξεκινήσει να διδάσκει στον εκπαιδευτικό οργανισμό WSPC.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον.
Η κράτηση θέσεων έχει ολοκληρωθεί.
Οι υπόλοιπες ελεύθερες θέσεις θα διατεθούν στην είσοδο της αίθουσας.


@stand ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ

Ασύρτικο ή Μοσχοφίλερο;
Ξινόμαυρο ή Αγιωργίτικο;
Δοκιμάστε τυφλά 4 φιάλες κρασιού και βρείτε τις ποικιλίες σταφυλιού.
Απαντήστε σωστά και διεκδικήστε φιάλες κρασιών.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 19.00.
Η κλήρωση θα αναδείξει 4 δυνατούς γνώστες αλλά και τυχερούς οινόφιλους.
Ο καθένας θα κερδίσει 2 φιάλες κρασιού!!

Χορηγός:


@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Εισηγητής
Θεολόγος Πλακόπουλος
Ο  Θεολόγος Πλακόπουλος είναι απόφοιτος της σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και του Wine & Sommelier Expert Course της Genius in Gastronomy. Εργάζεται στο χώρο της υψηλής εστίασης και της γαστρονομίας παράλληλα παρακολουθεί και εισηγείται σεμινάρια που αφορούν το γνωστικό αντικείμενο κλάδου και την εξέλιξη. Τα 9 τελευταία χρονιά είναι βασικό στέλεχος της οινοχοοικής ομάδας του Danai Beach Resort and Villas στην Νικήτη Χαλκιδικής, βραβευμένου από Ελλάδα και εξωτερικό, για την καλύτερη οινική συλλογή στην Ελλάδα και το Wine program του. Ενώ για το 2017 αναδείχθηκε ως 2ος καλύτερος Έλληνας Οινοχόος.


@αίθουσα MARCO POLO

Διοργάνωση: Κτήμα Κυρ Γιάννη

Εισηγητές:
Αντώνης Κιοσέογλου, Επικεφαλής Οινολόγος του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ
Λάμπρος Παπαδημητρίου, Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

Το 1989 φυτεύονται οι πρώτες λευκές ποικιλίες από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου, σε αμπελοτόπια που επιλέχθηκαν μέσα από χρόνια έρευνας και πειραματισμού.
Ασύρτικο Ταρσανάς, Chardonnay Πάλπο και Sauvignon Blanc Ντρούμο: μια micro-terroir γευσιγνωσία στον χρόνο, εμβαθύνοντας στη λευκή πλευρά του σπουδαίου βορειοελλαδίτικου terroir.

Θα δοκιμαστούν τα κρασιά:

Sauvignon Blanc
•    Ντρούμο Single Block 2015
•    Ντρούμο Single Block 2017

Ασύρτικο
•    Ταρσανάς Single Block 2016
•    Ταρσανάς Single Block 2018

Chardonnay
•    Πάλπο Single Block 2015
•    Πάλπο Single Block 2018


Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον. Οι διαθέσιμες προς κράτηση θέσεις έχουν συμπληρωθεί.




@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Ο Pastry Cook του Makedonia Palace κ. Χρήστος  Χρήστου θα ετοιμάσει μπροστά μας και θα μας προσφέρει:
Mini cheese cake με κόκκινα φρούτα


Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.


@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση: Estates Costa Lazaridi 

Εισηγητές:
Γιάννης Οξυζίδης
Γεράσιμος Λαζαρίδης
Γιώργος Λαζαρίδης

Παρουσίαση & Γευστική δοκιμή ετικετών της εμβληματικής σειράς ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον.
Η κράτηση θέσεων έχει ολοκληρωθεί.
Οι υπόλοιπες ελεύθερες θέσεις θα διατεθούν στην είσοδο της αίθουσας.
@WINE SCHOOL

H T & C Group θα χορηγήσει σε ένα από τα οινοποιεία που συμμετέχουν στον Χάρτη των Γεύσεων 2024, μέσω κλήρωσης, έναν Amphora Manetti  Gusmano & figli 225L, χειροποίητο αμφορέα με ειδικά χαρακτηριστικά για την οινοποίηση.

Αμφορέα με ιδιαίτερα αντιοξειδωτικά στοιχεία λόγω της ποιότητας του αργίλου, γεγονός που βοηθάει στη μακρά παλαίωση και στη σταθερή εξέλιξη του κρασιού, όπως επίσης και πάχος κατά μέσο όρο 4,5 εκατοστά στο σύνολο του αμφορέα ώστε να προσδώσει πολύ καλή θερμομονωτική δυνατότητα προς το κρασί.
Η τεχνική δημιουργίας του αμφορέα, όλος στο χέρι, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε το ίδιο πορώδες σε όλο τον όγκο, στοιχείο που βοηθάει στην αρμονική εξέλιξη του κρασιού, σταθερά και σε όλο τον όγκο του.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 19.30




@αίθουσα MARCO POLO

Διοργάνωση: Γαία Οινοποιητική

Εισηγήτρια:
Λητώ Παρασκευοπούλου, Head of Production Gaia Wines

Κάθετη γευστική δοκιμή

ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ 2010
ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ 2013
ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ 2021
ΓΑΙΑ S 2021
OPTIMUS 2021

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον.
Η κράτηση θέσεων έχει ολοκληρωθεί.
Οι υπόλοιπες ελεύθερες θέσεις θα διατεθούν στην είσοδο της αίθουσας.


@WINE SCHOOL
Διοργάνωση: WSPC

Η παρουσίαση αναλύει τη διαδρομή του κρασιού, από την καλλιέργεια του αμπελιού και τη διαδικασία οινοποίησης, μέχρι την ωρίμαση σε δρυ και φιάλη, καταλήγοντας στις βασικές αρχές γευσιγνωσίας (εμφάνιση, μύτη, στόμα).

Εισηγητής:
Δημήτρης Μότσος, DipWSET - Tutor of WSPC Wine School
Ο Δημήτρης Μότσος είναι υποψήφιος διδάκτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στην πολιτιστική διπλωματία. Επιπλέον, κατέχει πτυχίο master στις σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης από τη Νομική Σχολή.

Εργάζεται ως υπεύθυνος επικοινωνίας στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκού Σχεδιασμού του Δήμου Παύλου Μελά. Το 2011, σε ένα ταξίδι στην Προβηγκία, έρχεται σε επαφή με το κρασί, το οποίο αποδεικνύεται ζωτικής σημασίας για το υπόλοιπο της ζωής του. Από το 2014 εργάζεται ως wine buyer και retail manager στην Cava Abatzis στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει οργανώσει διάφορα workshops και παρουσιάσεις. Τα τελευταία 5 χρόνια παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης σε εστιατόρια και ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη και είναι κριτής στους διαγωνισμούς TIWC & BIWC. Το 2013 ιδρύει το blog www.winegeeks.gr και από το 2016 γράφει για το κρασί και τις γεύσεις στην www.parallaxi.gr και το www.andro.gr όπου συνδυάζει την ακόρεστη αγάπη του για τις λέξεις και το κρασί. Ολοκλήρωσε επιτυχώς το WSET 4 Diploma in Wine and Spirits το 2018 και από το 2019 είναι εκπαιδευτής στο WSPC. Το 2020 γίνεται δεκτός ως σπουδαστής στο Institute of Masters of Wine. Το 2022 ξεκίνησε να εργάζεται ως Marketing and Communication Manager στην εταιρεία “AΙΟΛΟΣ Α.Ε.”.

Λατρεύει τα ταξίδια, τη φωτογραφία και κάθε σελίδα που γράφτηκε από τον John Steinbeck και την Archibald Joseph Cronin. Είναι παντρεμένος με την Καλλιόπη και μαζί έχουν δύο μικρά αγόρια, τον Θωμά και τον Ιάκωβο.



@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση: Dorodouli Distillery Credor Group

Εισηγήτρια:
Μαρία Δωροδούλη, Master distiller


Θα δοκιμαστούν τα αποστάγματα:


Brandy με 4ετή παλαίωση
παλαιωμένο τσίπουρο - 12 μήνες σε βαρέλια
παλαιωμένο τσίπουρο - 24 μήνες σε βαρέλια
παλαιωμένο τσίπουρο - 36 μήνες σε βαρέλια

Δοκιμάζουμε πέντε παλαιωμένα αποστάγματα από τις συλλογές της Dorodouli Distillery και αναλύουμε τα μυστικά της ωρίμανσης σε διαφορετικά ξύλινα βαρέλια που διαμορφώνουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα του αποστάγματος. Συγκρίνουμε την επίδραση του χρόνου στη δημιουργία αρωμάτων και γεύσεων, που αναδεικνύουν την αυθεντικότητα της απόσταξης.

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ

Τα κρασιά βρίσκονται εκτεθειμένα με όμορφο τρόπο και οι πληροφορίες για το κάθε ένα βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του.
Οι επισκέπτες σερβίρονται μόνοι τους όσα και όποια κρασιά θέλουν να δοκιμάσουν.

ΤΑ ΑΦΡΩΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ

SCAPERDAS FRERES BLANC DE NOIR BRUT
MYSTIC SPARKLING WINE BRUT ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ
CASSIOPEIA DOURAKIS WINERY
WHITE KNIGHT 2021 BOUTARI

AURELIA 2021 ΖΟΙΝΟΣ
COLLECTIONEUSE 2022 ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ
BEE 2024 ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ

ΓΛΥΚΙΕΣ ΝΟΤΕΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΙΔΑΡΙΝΗ (Γλυκύς Φυσικός)
EUPHORIA 2021 DOURAKIS WINERY (Φυσικώς Γλυκύς)
ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ (Φυσικώς Γλυκύς)
VINSANTO 2018 ΚΑΝΝΑΒΑ ΧΡΥΣΟΥ - ΤΣΕΛΕΠΟΣ
MAVRATHIRO 2008 CANAVA ROUSSOS


NEW WINES ON THE BLOCK

ΚΟΡΑΞ 2022 MONEMVASIA WINERY TSIMBIDI
ΡΟΔΙΤΗΣ SINGLE VINEYARD ΚΑΤΑΡΑΧΙ 2022 ΡΟΥΒΑΛΗΣ
ΒΙΔΙΑΝΟ 2023 BOUTARI
VIDIANO 2023 PASSAS WINERY
ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2023 BOUTARI
OPTIMUM 2022 NOVUS WINERY
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2023 BOUTARI
BETTER LATE THAN NEVER LATE HARVEST 2022 ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ

ΛΑΛΟΥΔΙ ROSÉ 2023 MONEMVASIA WINERY TSIMBIDI
INVICTA ROSÉ 2023 NOEMA WINERY
ΟΙΝΩΝΗ 2024 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
MY QUEEN A2024 GROVISION

ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΕΛΗ 2021
ΛΑΛΟΥΔΙ ΕΡΥΘΡΟ 2023 MONEMVASIA WINERY TSIMBIDI
CLIMAX 2022 NOVUS WINERY
REFOSCO 2022 ΟΙΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ
ΤΣΑΚΑΛΙ 2022 MONEMVASIA WINERY TSIMBIDI


@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Οι chef του Met Hotel θα ετοιμάσουν μπροστά μας και θα μας προσφέρουν:
Κρέμα Πιπεριάς Φλωρίνης | ξηροί καρποί | Ανεβατό Κοζάνης | μούστος

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.



@αίθουσα MARCO POLO

Διοργάνωση: Abelon Κτήμα Μπριντζίκη

Εισηγήτρια:
Διονυσία Μπριντζίκη
Υπεύθυνη marketing

*Αυτοκράτορας Αύγουστος και η ιστορία του Αυγουστιάτη
*Ο Αυγουστιάτης του παλιού νερόμυλου των Μπριντζικαίων.
*Σύγχρονη εποχή του Αυγουστιάτη.
*Φυσική οινοποίηση και παλαίωση του αυγουστιάτη.
*Κτήμα Μπριντζίκη και μονοποικιλιακές καλλιέργειες.
*Το παρόν και το μέλλον του Αυγουστιάτη.
*Ο Αυγουστιάτης στον κόσμο.

Κάθετη γευστική δοκιμή

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον.
Η κράτηση θέσεων έχει ολοκληρωθεί.
Οι υπόλοιπες ελεύθερες θέσεις θα διατεθούν στην είσοδο της αίθουσας.




@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: Wine Plus


Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σας προτείνει δωρεάν, 20λεπτα σεμινάρια γευστικής δοκιμής.

Εισηγήτρια:
Κάτια Μπέλη, M.Sc. Γεωπόνος - Οινολόγος
Βαρελοποιία Berthomieu - Ermitage


@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση: Οινοποιείο Κανακάρη

Εισηγητής:
Παύλος Γκέγκας, Οινοκριτικός / Οινικός Σύμβουλος

Το οινοποιείο Κανακάρης εγκαινιάζει την νέα εσοδεία με το Λαγόρθι, που προστίθεται στην σειρά ορεινών οίνων από τις Πλαγιές Αιγιαλείας, από αμπελώνες που αγγίζουν τα 1150 μέτρα υψόμετρο.
Τη νέα εμφάνιση της σειράς θα παρουσιάσει ο κριτικός οίνων, Παύλος Γκέγκας.

Θα δοκιμαστούν τα κρασιά:

Ορεινό Λαγόρθι 2024 Π.Γ.Ε. Πλαγιές Αιγιαλείας - Πρώτη γευστική δοκιμή προς καταναλωτές
Ορεινός Ροδίτης 2024 Π.Γ.Ε. Πλαγιές Αιγιαλείας
Ορεινή Μαλαγουζιά 2024 Π.Γ.Ε. Πλαγιές Αιγιαλείας
Ορεινό Merlot Π.Γ.Ε. 2023 Πλαγιές Αιγιαλείας

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον.
Η κράτηση θέσεων έχει ολοκληρωθεί.
Οι υπόλοιπες ελεύθερες θέσεις θα διατεθούν στην είσοδο της αίθουσας.


@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Διοργάνωση: Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company

Εισηγήτρια
Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος της Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company

Θα δοκιμαστούν τα αλλαντικά:

1.    Καβουρμάς θρακιώτικος: ο πρεσβευτής της θρακιώτικης γαστρονομίας από βοδινό κρέας, προϊόν καθαρής ετικέτας χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα
2.    Παστράμι: το αγαπημένο αλλαντικό της Νέας Υόρκης, από βοδινό μπούτι με τριμμένους κόκκους πιπεριών και μπαχαρικά
3.    Μπριζόλα χοιρινή: από αυτοτελή κομμάτια χοιρινού κρέατος, καρυκευμένα και καπνισμένα με μαστοριά
4.    Σαλάμι ημίξηρο: μια ξεχωριστή κατηγορία αλλαντικού, από ανάμικτο βοδινό και χοιρινό κρέας με τρεις διαφορετικές επεξεργασίες παρασκευής


Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.





@WINE SCHOOL

Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σας προτείνει δωρεάν, 20λεπτα σεμινάρια γευστικής δοκιμής.

Εισηγήτρια:
Κάτια Μπέλη, M.Sc. Γεωπόνος - Οινολόγος
Βαρελοποιία Berthomieu - Ermitage

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.





@αίθουσα MARCO POLO

Διοργάνωση: Nico Lazaridi

Εισηγητές:
Φεδερίκος Λαζαρίδης – Πρόεδρος & CEO, Nico Lazaridi
Φεντερίκα Λαζαρίδη – Οινολόγος & Υπεύθυνη Μάρκετινγκ, Nico Lazaridi
Μαρία Νέτσικα - Χημικός, οινολόγος & δημοσιογράφος οίνου, Wine Plus

Το πρώτο ελληνικό icon-wine, το Μαγικό Βουνό, γιορτάζει 35 χρόνια από την πρώτη του εσοδεία. Από την γένεση μέχρι σήμερα.

Κάθετη γευστική δοκιμή 6 διαφορετικών εσοδειών.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον.
Η κράτηση θέσεων έχει ολοκληρωθεί.
Οι υπόλοιπες ελεύθερες θέσεις θα διατεθούν στην είσοδο της αίθουσας.


@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Διοργάνωση: DEALS

Παρουσίαση
Αλέξης Αλεξίου, pastry chef

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.


@ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ

Τα κρασιά βρίσκονται εκτεθειμένα με όμορφο τρόπο και οι πληροφορίες για το κάθε ένα βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του.
Οι επισκέπτες σερβίρονται μόνοι τους όσα και όποια κρασιά θέλουν να δοκιμάσουν.

ΡΟΖΕ – ΕΡΥΘΡΑ ΚΡΑΣΙΑ

ERUPTION ROSÉ 2023 ΝΟΗΜΑ WINERY
ΡΟΖΕ 2022 ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ
ACQUARELLA 2023 NOVUS WINERY
MARIAH B2023 OUTARI
SEMELI LOW ROSÉ 2023

ΤΣΙΓΚΕΛΩ 2023 ΡΟΥΒΑΛΗΣ
KR ΠΑΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟ 2023 ΚΤΗΜΑ ΡΟΥΣΣΟΣ
ALLETTANTE 2021 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
EMPHASIS AGIORGITIKO 2021 ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
APOCALYPSIS 2018 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΑΡΑΦΑΚΑ
ΠΡΟΝΟΜΙΟ 2018 ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ
ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ 2018 MONEMVASIA WINERY TSIMBIDI
ΜΑΥΡΟ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΒΟ 2020 ZACHARIAS WINERY
ΝΟΗΜΑ 2018 – 2019 ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ
ΚΤΗΜΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ 2016 ΕΡΥΘΡΟ
ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ 2022 KRASOPOULIN WINERY
MERLOT 2023 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΗΣ
Λ 2021 DOMAINE AGROVISION
ΑΝΑΦΟΡΑ ΛΗΜΝΙΩΝA 2020 ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ
4 ΓΕΝΕΕΣ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2023 ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΟΙΝΟΙ
ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2019 ΚΤΗΜΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ
SI LA VIE NEGOSKA 2016 ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΙΔΑΡΙΝΗ
ΟΠΟΥΣ ΙΒ’ 2018 ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ


@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση:
Κυπριακή Δημοκρατία / Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας  / Ε.Κ. Αθήνας

Συντονισμός - παρουσίαση:
Μαρία Νέτσικα, χημικός-οινολόγος, δημοσιογράφος αμπέλου και οίνου, συγγραφέας

Γευστική δοκιμή Κουμανδαρίας οινοποιών που συμμετέχουν στον Χάρτη των Γεύσεων 2024

Θα δοκιμαστούν:

Κουμανδαρία 2016 Οινοποιείο Κυπερούντας
Κουμανδαρία 2020 Tsiakkas Winery
Κουμανδαρία 2020 Evangelou Winery
Κουμανδαρία 2015-2016-2017 Οίνου Γη
Κουμανδαρία 2018 Evangelou Winery

Χιλιόχρονο γλυκό κρασί από δύο γηγενείς ποικιλίες, το Μαύρο και το Ξυνιστέρι, έχει διαγράψει μία χωρίς προηγούμενο ιστορική διαδρομή. Κατεξοχήν παράδειγμα κρασιού που κουβαλάει το terroir των 14 χωριών και των ανθρώπων τους, η Κουμανδαρία αποτελεί την κορυφαία έκφραση της κυπριακής οινοποιίας.

Το 1224, στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου ‘La Bataille des Vins’, που διεξήχθη, υπό την υψηλή προστασία του Βασιλιά Φίλιππου της Γαλλίας, η Κουμανδαρία κατέκτησε το πρώτο βραβείο. Καθώς φέτος συμπληρώνονται 800 χρόνια από το μεγάλο αυτό γεγονός, το 2024 έχει ανακηρυχθεί «Έτος Γαστρονομίας και Κουμανδαρίας».
Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον.
Η κράτηση θέσεων έχει ολοκληρωθεί.
Οι υπόλοιπες ελεύθερες θέσεις θα διατεθούν στην είσοδο της αίθουσας.


@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Εισηγητής
:
Άρης Σκλαβενίτης
Ο Άρης Σκλαβενίτης έχει πτυχίο στην Οινολογία, είναι πιστοποιημένος Advanced Sommelier από Court of Master Sommeliers, έχει το Diploma της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων, το Wine & Sommelier Expert Course της Genius in Gastronomy και είναι σπουδαστής στο & WSET lvl 4 Diploma. Είναι ιδιοκτήτης και Head Sommelier στο Oinoscent Wine Food Cellar, ιδρυτής του scanforfacts.io και του prephylloxera.com. Γράφει άρθρα σε δημοφιλή περιοδικά του ομίλου Καθημερινή και είναι Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων. Έχει διακριθεί ως ο καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2016, 2019 & 2023, κερδίζοντας τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων το 2026.

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.






@αίθουσα MARCO POLO

Διοργάνωση: Estates Costa Lazaridi 

Εισηγητές:
Γιάννης Οξυζίδης
Γεράσιμος Λαζαρίδης
Γιώργος Λαζαρίδης

Παρουσίαση & Γευστική δοκιμή ετικετών της εμβληματικής σειράς ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον.
Η κράτηση θέσεων έχει ολοκληρωθεί.
Οι υπόλοιπες ελεύθερες θέσεις θα διατεθούν στην είσοδο της αίθουσας.


@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Διοργάνωση: Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company

 

Εισηγήτρια:
Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος της Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company

Θα δοκιμαστούν τα αλλαντικά:
1.    Καβουρμάς θρακιώτικος: ο πρεσβευτής της θρακιώτικης γαστρονομίας από βοδινό κρέας, προϊόν καθαρής ετικέτας χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα
2.    Παστράμι: το αγαπημένο αλλαντικό της Νέας Υόρκης, από βοδινό μπούτι με τριμμένους κόκκους πιπεριών και μπαχαρικά
3.    Μπριζόλα χοιρινή: από αυτοτελή κομμάτια χοιρινού κρέατος, καρυκευμένα και καπνισμένα με μαστοριά
4.    Σαλάμι ημίξηρο: μια ξεχωριστή κατηγορία αλλαντικού, από ανάμικτο βοδινό και χοιρινό κρέας με τρεις διαφορετικές επεξεργασίες παρασκευής

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.






Χορηγός:


Θα βρείτε τις ερωτήσεις εδώ: https://wineplus.gr/el/wine-school/%CE%A4%CE%B9_%CF%80%CE%BF%CF%85_%CF%80%CF%89%CF%82_%CE%9C%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CF%89_%CF%84%CE%BF_%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF-Wine-Plus-Wine-Quiz--%CE%9D%CE%BF%CE%B5-2018.19/


@WINE SCHOOL

H Thracean Zeolite θα δωρίσει μέσω κλήρωσης σε 2 από τα οινοποιεία που συμμετέχουν στον Χάρτη των Γεύσεων 2024:

1 τόνο ζεόλιθο για εφαρμογή στο έδαφος
&
4 σακιά 25 κιλών πούδρας για εφαρμογή σε ψεκασμό.
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 19.30
…………………………………………………………………………........................................................................

Ο Ζεόλιθος είναι ένα φυσικό μικρο-πορώδες άργιλο-πυριτικό ορυκτό που χρησιμοποιείται στην αμπελουργία και γενικά στη γεωργία ως βελτιωτικό εδαφών.

Η ποσότητα του νερού που μπορεί να απορροφήσει ο ζεόλιθος μπορεί να φτάσει έως και 60% του βάρους του.
Επίσης, η μεγάλη ικανότητα ανταλλαγής ιόντων (CEC) του προσδίδει τη μοναδική ιδιότητα να αποδίδει στην επιφάνειά του στοιχεία τα οποία έχει προσροφήσει, όταν ζητηθεί από το περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο, διοχετεύει στις καλλιέργειες θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία, όταν αυτά ζητηθούν από το ριζικό σύστημα.

…………………………………………………………………………........................................................................